1979 - 2019

40 JAAR DE DUINPAN

 

Nieuwe pagina 1

40 jaar De Duinpan

 

Van eenvoudig dorpshuis naar een luxe trefcentrum
Eind 1974 ontstonden de eerste ideeën voor een dorpshuis in De Zilk. Ideeën die nog verder uitgewerkt moesten worden. Pas in 1977 gingen die plannen vastere vormen aannemen maar het duurde toch nog tot begin 1979 voor de grond was aangekocht en de eerste paal kon worden geslagen.

Naam, opening en gebruik
Aan de Zilker bevolking werd de vraag voorgelegd om een passende naam voor het dorpshuis te bedenken. Uit de vele inzendingen werd uiteindelijk de naam ‘De Duinpan’ gekozen. De bouw verliep voorspoedig en op 2 november werd De Duinpan officieel geopend door Burgemeester Bosma. Al snel na de opening was het duidelijk dat De Duinpan in een behoefte voorzag. De vele verenigingen die De Zilk rijk was (en is) maken voor een groot deel gebruik van de nieuwe accommodatie.

Jaren ’70 en uitbreidingen
De oorspronkelijke Duinpan wordt in de loop van de tijd aangepast en uitgebreid, met een grotere keuken, een biljartzaal en een toneel met kleedkamer. Maar de basis blijft echt De Duinpan zoals die in de jaren ’70 is gebouwd, met de donkere entourage, veel bruin en hout. De Zilkers die hier eens hun huwelijksfeest vierden kwamen 25 jaar later in dezelfde onveranderde Duinpan terug.

21e eeuw
Hoogste tijd om De Duinpan drastisch te vernieuwen. De eerste plannen daarvoor ontstaan al in 2002. Er wordt gedacht aan een multifunctioneel centrum op een nieuwe locatie in het dorp, waardoor op diverse plaatsen ruimtes vrij zullen komen voor woningbouw.
Na jaren van wikken en wegen, ontwerpen en vergaderen wordt uiteindelijk toch besloten, de Duinpan niet te slopen maar drastisch te verbouwen. Het aanzicht moet veel moderner worden, evenals het interieur. De grootscheepse verbouwing neemt een aanvang in 2013 en in februari 2014 wordt de totaal vernieuwde Duinpan feestelijk geopend.

Jubileum weekend
Het weekend van 2 en 3 november 2019 vierde De Duinpan uitgebreid haar jubileum met een afwisselend programma voor alle inwoners, ex-inwoners van De Zilk en gebruikers van De Duinpan: een jaren zeventig avond met een veel geprezen, AbbA Tribute Band en verder een afwisselend programma voor alle inwoners en oud inwoners van De Zilk.

 

Algemeen

Sportlaan 34, 2191 XH De Zilk

0252 515465