40 JAAR DE DUINPAN!

2 en 3 november a.s. Jubileum Weekend

 

Nieuwe pagina 1

40 jaar De Duinpan

 

2 en 3 november a.s. Jubileum Weekend
Van eenvoudig dorpshuis naar een luxe trefcentrum

Eind 1974 ontstonden de eerste ideeën voor een dorpshuis in De Zilk. Ideeën die nog verder uitgewerkt moesten worden. Pas in 1977 gingen die plannen vastere vormen aannemen maar het duurde toch nog tot begin 1979 voor de grond was aangekocht en de eerste paal kon worden geslagen.

Naam, opening en gebruik
Aan de Zilker bevolking werd de vraag voorgelegd om een passende naam voor het dorpshuis te bedenken. Uit de vele inzendingen werd uite

indelijk de naam ‘De Duinpan’ gekozen. De bouw verliep voorspoedig en op 2 november werd De Duinpan officieel geopend door Burge

meester Bosma.
Al snel na de opening was het duidelijk dat De Duinpan in een behoefte voorzag. De vele verenigingen die De Zilk rijk was (en is) maken voor een groot deel gebruik van de nieuwe accommodatie.

Jaren ’70 en uitbreidingen
De oorspronkelijke Duinpan wordt in de loop van de tijd aangepast en uitgebreid, met een grotere keuken, een biljartzaal en een toneel met kleedkamer. Maar de basis blijft echt De Duinpan zoals die in de jaren ’70 is gebouwd, met de donkere entourage, veel bruin en hout. De Zilkers die hier eens hun huwelijksfeest vierden kwamen 25 jaar later in dezelfde onveranderde Duinpan terug.

21e eeuw
Hoogste tijd om De Duinpan drastisch te vernieuwen. De eerste plannen daarvoor ontstaan al in 2002. Er wordt gedacht aan een multifunctioneel centrum op een nieuwe locatie in het dorp, waardoor op diverse plaatsen ruimtes vrij zullen komen voor woningbouw.
Na jaren van wikken en wegen, ontwerpen en vergaderen wordt uiteindelijk toch besloten, de Duinpan niet te slopen maar drastisch te verbouwen. Het aanzicht moet veel moderner worden, evenals het interieur. De grootscheepse verbouwing neemt een aanvang in 2013 en in februari 2014 wordt de totaal vernieuwde Duinpan feestelijk geopend.

Jubileum weekend
Na een bewogen ‘leven’ bestaat De Duinpan op 2 november a.s. al weer 40 jaar. Natuurlijk kan dat niet ongemerkt voorbij gaan. Het weekend van 2 en 3 november viert De Duinpan dan ook uitgebreid haar jubileum met een afwisselend programma voor alle inwoners, ex-inwoners van De Zilk en gebruikers van De Duinpan. De festiviteiten beginnen op zaterdagavond; Terug naar de jaren ’70 met de enige echte, veel geprezen, AbbA Tribute Band. Dus dat wordt meezingen en dansen op ‘Waterloo’, Dancing Queen en nog veel meer bekende AbbA songs. Dan zal de avond worden afgesloten door D.J. Willem met mooie muziek uit de top 40 van de jaren 70.

Op zondag 3 november is er een afwisselend programma voor alle inwoners en oud inwoners van De Zilk. Een warm welkom voor iedereen. Een fietstocht voor jong en oud in en om het dorp, met leuke opdrachten en mooie prijzen. Muzikaal optreden van ‘Muzikaal theater aan huis’ met muziek en meezingers uit de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80 voor iedereen die niet meedoet aan de familie fietstocht.

Na afloop van de fietstocht wordt de muzikale omlijsting verzorgd door de rasechte Amsterdamse zanger Ruud Bos. Het wordt een gezellige muzikale middag met als klap op de vuurpijl de prijsuitreiking van de fietstocht.

Programma
Huis aan huis wordt in De Zilk een flyer verspreid, met daarop het totale programma met aanvangstijden en nadere gegevens over kaartverkoop voor de zaterdagavond, de speciale consumptiemunten-aanbieding (waardoor de toegang gratis wordt) en het inschrijfformulier voor de gratis fietstocht, met de speciale wincode.

Houdt de brievenbus in de gaten en noteer de data 2 en 3 november 2019 alvast in de agenda.

U kunt het programma downloaden als pdf-bestand als u op onderstaande afbeeliding klikt:

 

Algemeen

Sportlaan 34, 2191 XH De Zilk

0252 515465